Otac optuženog za ubojstvo likvidiran u klasičnoj sačekuši

Crnogorac Željko Bulatović (55), koji je ubijen u Novom Sadu, likvidiran je iz osvete za smaknuće u Istočnom Sarajevu 16. listopada 2016.

Tada je ubijen Miroslav Lazarević (32), a za ovu egzekuciju su u Banja Luci osuđeni Saša Vidović (35) i Aleksandar Bulatović (31), koji je sin ubijenog Željka Bulatovića. Vidović je osuđen na 20 godina, a Bulatović na 19 godina robije. Međutim, presudu je ukinuo Vrhovni sud RS-a i suđenje vratio na početak.

Miroslav Lazarević (32), član osuđivane auto-mafije iz Istočnog Sarajeva, ubijen je 16, listopada 2016. godine u mafijaškoj sačekuši. Zločin se dogodio oko dva sata iza ponoći kada su počinitelji na Lazarevića otvorili vatru dok se automobilom Golf 7 vozio kroz Beogradsku ulicu. Lazarević (32) je ubijen hicima iz automatske puške pronađene u BMW X5, koji je nedugo nakon ubojstva zapaljen u Aleji lipa u Sarajevu. Čak 23 čahure pronađene su na mjestu ubojstva Lazarevića, i nekoliko fragmenata zrna izvađenih iz tijela i garderobe ubijenog ispaljeni iz automatske puške koja je pronađena u zapaljenom BMW-u.

Supruga ubijenog Lazarevića tijekom svjedočenja je tražila da se optuženi najstrože kazne za zločin, koji je nazvala “podmuklim i kukavičkim činom”. Na pitanje predsjednika sudskog vijeća ova majka troje djece rekla je da zahtjeva i odštetu, ali iznos nije precizirala navodeći da ništa ne može da namiri štetu i bol njene obitelji, prenosi Kurir.

Svjedoci su potvrdili da su se optuženi Vidović i Bulatović dobro poznavali, da su ih viđali zajedno. Obojica su koristili “blekberije”, a od pojedinih osoba su nabavljali više vozila koja su najvjerojatnije preprodavali. Istim poslom bavio se i ubijeni, koji je mimo toga s ocem držao svadbeni salon, dok je i u Crnoj Gori imao firmu.

Željko Bulatović (55) ubijen je u ponedjeljak navečer oko 22 sata ispred zgrade u novosadskoj Ulici Braće Dronjak u kojoj je živio.

Pred sami kraj došao je i sudski postupak protiv optuženih za ubojstvo Lazarevića.

Republički tužitelj Dragica Glušac zatražila je kazne dugotrajnog zatvora za Sašu Vidovića (37) i Aleksandra Bulatovića (33) zbog ubojstva Miroslava Lazarevića.

Suđenje optuženima je ponovljeno, nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo raniju presudu i slučaj vratio na novo suđenje.

Republički tužitelj je u završnoj riječi izjavila da je i u ponovljenom postupku dokazana krivica i da su optuženi detaljno isplanirali ubojstvo.

– Nabavili su oružje, ukrali vozilo koje su nakon zločina zapalili u Sarajevu da prikriju tragove, rekla je Glušac i dodala da traži da im se produži pritvor u kojem se nalaze. Branitelj optuženog Bulatovića, odvjetnik Milan Petković istakao je da tužiteljstvo ničim nije dokazalo krivicu njegovog klijenta.

– Istraga u ovom slučaju bila je površna, a pojedini dokazi su nezakoniti. Ništa ne upućuje da je moj branjenik počinio djela za koja ga terete. Nema očevidaca ni ubojstva, ni paljenja vozila ni nabavke oružja. U vozilu koje je, kako tvrdi tužiteljstvo korišteno u zločinu, nađeni su jakna i ručnik za koje ne znamo čiji su. To ukazuje na postojanje neke druge osobe, kazao je Petković. Obrana smatra da nije izveden nijedan dokaz koji upućuje da je Bulatović imao namjeru da ubije Lazarevića i da se o tome dogovarao s Vidovićem.

Bulatović je istakao da mu je žao što je Lazarević ubijen, ali da on sa tim zločinom nema nikakve veze.

– Ni na koji način nisam doprinio njegovoj smrti. Već tri godine sam zatočenik optužnice. Sa Lazarevićem sam bio u dobrim odnosima, tvrdi optuženi Bulatović.

Otac ubijenog Lazarevića, Braco istakao je da Okružni sud u Banja Luci optužene treba da osudi ako su krivi, a ako nisu onda da ih pusti i oslobodi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!