Otvorena izložba slika Nikice Sabljića u Knjižnici Ljubuški

Samostalna, petnaesta po redu izložba ljubuškog slikara Nikice Sabljića otvorena je u ponedjeljak u Knjižnici Ljubuški u nazočnosti velikog broja zaljubljenika u umjetnost.

Izložbeni postav predstavio je profesor Mate Grbavac koji je kazao kako je Nikica Sabljić samozatajan, tih i povučen kao čovjek, a jako snažan i eruptivan slikar.

“Pratim njegov rad od samih početaka njegovoga stvaralaštva i slobodno mogu reći da me svaki put iznova oduševljava novim slikama i raznovrsnošću tema, motiva i interesa kao i novim pristupom u obradi. Siguran sam da će i u budućnosti njegovo slikarsko umijeće oduševljavati ljude, a njegova slikarska djela krasiti brojne domove ljudi koji znaju što je dobro i lijepo likovno djelo”, kazao je Grbavac.

Nikica Sabljić rođen je 1965. godine u Ljubuškom. Po zvanju je tehničar cestovnog prometa, a ljubav prema slikarstvu gaji od malih nogu.

U njegovim djelima dominiraju motivi ljubuškog kraja i sakralna tematika. Do sada je imao 14 samostalnih izložbi, od čega dvije u inozemstvu.

Izložba ostaje otvorena do 8. lipnja, priopćeno je iz Knjižnice Ljubuški.

error: Content is protected !!