Ovako Mostar izgleda sa 78 metara visine (FOTO)

Mostarski ‘Zvonik mira’  ukupno je visok 107,20 metara, a visina vidikovca je 78 metara. Na toj točki  nalaze se  otvori promjera 3×3 metra s kojih se na sve četiri strane “puca” predivan pogled na cijeli grad

Zahvaljujući mostarskim franjevcima grad na Neretvi prije tri godine dobio je, uz već poznate, još jednu nezaobilaznu turističku destinaciju – pogled na Mostar sa 78 metara visine.

Naime u kolovozu 2016 godine otvoren je mostarski ‘Zvonik mira’ odnosno zvonik franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru na kojem je napravljen vidikovac.

Treća sezona

Zvonik je za posjetitelje otvoren već  treću sezonu i kako saznajemo svake godine sve je veći broj  turista koji se penju na ovaj vidikovac kako bi iz pričje perspektive ‘bacili’ pogled na središte Mostara. 
Penjući se prema samom vidikovcu,  prvo liftom a onda stubama, posjetiteljima i turistima je kroz fotografije i tekst prikazana  povijest Mostara

Mostarski ‘Zvonik mira’  ukupno je visok 107,20 metara, a visina vidikovca je 78 metara. Na toj točki  nalaze se  otvori promjera 3×3 metra s kojih se na sve četiri strane “puca” predivan pogled na cijeli grad.

Do vidikovca pored lifta vodi 370 stuba Također na izlazu iz lifta na 45 metru se nalazi još jedan vidikovac koji je predviđen za osobe s poteškoćama, koje se ne mogu popeti stubama na 78 metara visine.

Na ratnoj crti

Mostarski ‘Zvonik mira’ je ustvari ideja mostarskih franjevaca čija je namjera promoviranje mira i pomirenja. Njegov poseban  značaj oslikava se i u tome  što se nalazi na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja u sukobima koja su se događali između Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane. Arhitekt ovog  mostarskog zvonika je Davor Smoljan.

2 thoughts on “Ovako Mostar izgleda sa 78 metara visine (FOTO)

  • siječanj 7, 2020 at 5:49 pm
    Permalink

    I enjoy you because of your entire labor on this web page. My mom delights in doing internet research and it is easy to understand why. A number of us notice all concerning the lively tactic you create simple tips through your web blog and even invigorate participation from some others on the area and my simple princess is always being taught a lot of things. Enjoy the rest of the new year. You have been doing a powerful job.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!