Ovčina: Protiv Cityja možemo ostati u dobrom ritmu

Jutarnji trening i onda Velež već danas putuje za Tuzlu, gdje se u petak igra prva utakmica 21. kola. Iako je atmosfera dobra u ekipi, manjih problema Dudić ima.
Ne može šef struke Veleža Feđa Dudić ovog petka na Tušnju računati na kartoniranog Fajića, Behrama mući koljeno, papirologija za Bihorca još uvijek nije završena. Opet, Dudić sigurno ima riješenja i više je naravno fokusiran na protivničku ekipu. U prvom dijelu prvenstva, Velež je kao domaćin slavio 2:1, Tuzla City je u tom trenutku bila vodeći sastav Lige, ali je ekipa Veleža odigrala odličnu utakmicu.
– Idemo u Tuzlu spremni, u dobroj atmosferi, jer iza sebe imamo tri vezana trijumfa u prvenstvu, igramo dobro i vjerujemo da možemo ostati u tom ritmu, kaže Haris Ovčina koji se kroz pripreme nametnuo treneru Dudiću pa je našao svoje mjesto u prvoj postavi.
– Sigurno je da neće biti lako, jer to je ekipa koja ima nekoliko iskusnih premijerligaških igrača, jer ima ambicije izlaska u Europu pa će nakon poraza od Sarajeva sigurno pod svaku cijenu tražiti priliku za popravni. Moramo obratiti pažnju na pojedine igrače, ali vjerujem da možemo ostati u pozitvnom ritmu, dodao je Ovčina.
Gledajući statistiku, obrana Veleža djeluje dosta čvrsto, Bobić je posljednji put iz igre u prvenstvu savladan u 13. minuti dvoboja protiv Sarajeva. Ne računajući gol Tatara iz jedanesterca u 59. minuti iste utakmice, mreža Veleža je netaknuta 347 minuta, što je podatak koji mora dodatno ohrabriti cijelu ekipu.
– Sampouzdanja ne nedostaje, dobro smo radili na priprema, nismo previše mijenjali igrački kadar i to je vidljivo na utakmicama, dodaje je trener Mustafa Kodro.
– Protiv Zvijezde smo ostvarili trijumf puno lakše nego što se to očekivalo, a ovo u petak će biti jedna sasvim druga utakmica. Tuzla City je izuzetno kvalitetan protivnik, gledali smo njihovu utakmicu protiv Sarajeva, vidjeli smo kako je to u prvom dijelu, do drugog gola Sarajeva bila ravnopravna utakmica, dodao je Kodro. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!