Ozljeda Radovca razlog za Dudićevu brigu

Sve je izgledalo pa skoro idealno. Dobri uvjeti, dobra atmosfera, samopouzdanje ekipe na nivou. Dovoljan broj igrača za isprobavanje određenih taktičkih varijanti, a onda su se stvari malo promijenile. I to na samom kraju priprema u Antaliji, bukvalno pred početak drugog dijela prvenstva.
U duelu protiv ratobornih Južnokorejanaca, novak Samir Radovac zaradio je neugodan udarac, utakmicu je završio šepajući, ali o kakvoj se ozljedi radi, odnosno o njenoj težini, stručni stožer će biti upoznat prije posljednje provjere u subotu i utakmice protiv Mladosti na svom stadionu Rođeni. Velež je na kraju prvog dijela sezone ostao bez Samira Zeljkovića zbog ozljede nakon čega se odmah krenulo u potragu za novim zadnjim veznim, tzv. razgrađivačem protivničkim napada. U upravo je Radovac bio prvo ciljano pojačanje na toj poziciji pa ne treba niti napominjati što bi za ekipu značilo ukoliko bi se radilo o nekoj težoj ozljedi. Jer u veznom redu, barem kada su u pitanju defanzivni zadaci, Dudić nema preveliki izbor. Točnije, vrlo vjerojatno bi bio prisiljen praviti određene rokade pa bi neki igrači mogli uskočiti na za njih neprirodnu poziciju. Utakmica protiv Mladosti bi tek donekle mogla dati odgovor na to pitanje, jer za očekivati je da Radovac propusti taj susret, ali vrlo vjerojatno će tek prije same utakmice Dudić i stručni stožer biti upoznati s novonastalom situacijom.
Donekle je, ako se to tako može napisati, olakšavajuća okolnosti za ekipu, činjenica da prvu utakmicu u prvenstvu, Velež igra na domaćem terenu kontra već otpisane Zvijezde 09, što će reći da bi to trebao biti susret u kojem će se Rođeni nametnuti od početka, u kojem bi ipak kreacija veznog reda trebala doći do izražaja. Za sada je tu naravno Dino Hasanović koji jako puno toga može napraviti u defanzivi, eventualno u onom rombu gdje bi ostao sam, baš kao i Vehabović – prema naprijed. Naravno, ovo su samo pretpostavke. Opet, postoji i solucija koja također nije strana, a to je veća minutaža eventualno za Melvina Osmića pa čak i Nermina Alagića, jer recimo Osmić je bi starter u Bijeljini te na Pecari. F. I.

error: Content is protected !!