‘PALI’ RAZBOJNICI Ovi ljudi su u odorama policije pljačkali tržne centre (FOTO)

Haris Priganica, Mirza Turković te Mugdim Omanović svi iz Sarajeva uhićeni su zbog sumnje da su opljačkali poslovnice Tržnog centra “Bingo” u Bugojnu i Sarajevu i iz njih ukrali oko 170.000 maraka.

Uhitili su ih pripadnici Federalne uprave policije u noći između ponedjeljka i utorka.

– U tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenim osobama, a nakon završetka krim obrade isti su predani Županijskom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje, navedeno je u priopćenju Federalne uprave policije u kojem se dodaje da im je u uhićenju pomoć pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH.

Neslužbeno smo doznali da je policija protiv njih prikupila dovoljno dokaza da neki čak razmišljaju da sve priznaju.

U FUP-u su, navodeći inicijale, istakli da su tijekom uhićenja pronašli brojne dokaze protiv osumnjičenih, kao i oružje i policijske uniforme. Kazali su da se uhićena trojka može dovesti u vezu i sa većim brojem drugih oružanih pljački na području Federacije BiH, ali nisu mogli da otkrivaju više detalja.

Svi uhićeni su poznati policiji otprije kao počinitelji kaznenih djela. Zanimljivo je da je Mirza Turković prije samo tri mjeseca izašao iz zatvora gdje je proveo četiri godine zbog više kaznenih djela. Ovo je potvrdio i njegov odvjetnik Omar Mehmedbašić koji je kazao da se njegov klijent branio šutnjom.

– Nakon razmatranja dokaza i prijave, mislim da će moj klijent dati izjavu u Tužiteljstvu, rekao je Mehmedbašić.

Turković je, između ostalog, u javnost dospio nakon što je pljačkajući benzinsku crpku “Enrgopetrola” u sarajevskom naselju Pofalići dobio batine kada mu je radnik benzinske oteo pištolj, a potom ga i pretukao. Šutnjom se na krim obradi branio i Priganica koji je privođen 2007. godine zajedno sa Senadom Džananovićem iz Rogatice i Nemanjom Mihajlovićem zbog krađe.

U utorak večer nadležni tužitelj im je je odredio 24-satno zadržavanje. Nakon ispitivanja bit će odlučeno o daljnjim mjerama – rekli su iz Tužiteljstva ŽS nakon što su u njihovu nadležnost pripadnici Federalne uprave policije (FUP) večeras predali razbojnike Mirzu Turkovića, Harisa Priganicu i Mugdima Omanovića. Spomenuta trojka osumnjičene je za senzacionalne pljačke tržnih centara “Bingo”, u Sarajevu i Bugojno.

Podsjećamo, Tržni centar ‘Bingo’ u Bugojnu opljačkan je u nedjelju navečer kada su razbojnici obučeni u uniforme na kojim je pisalo “Policija” i prijeteći puškama ukrali 64.000 maraka. Na sličan način opljačkan je i ‘Bingo’ u sarajevskom naselju Binježevo, a koja se dogodila 22. listopada u večernjim satima. Razbojnici su, baš kao i u slučaju pljačke bugojanskog ‘Binga’ upali na kraju radnog vremena. Također su bili obučeni u policijske uniforme.

Foto: fokus.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!