Pametni privjesak iz Mostara na tržištu SAD-a

Amplius electronics, naziv je tvrtke, čiji su osnivači najmlađi poduzetnici u Mostaru. Oni su se od sedamnaeste godine, posvetili razvijanju ideje pametnog privjeska.

Posljednjih godina, uložili su mnogo energije i znanja, kako bi od ideje došli do finalne verzije, a sada su osigurali plasman svog proizvoda na tržište SAD-a.

Tri dvadesetogodišnjaka Marin, Luka i Robert, studenti računarstva, mladi su inovatori koji su svoje slobodno vrijeme posvetili razvijanju ideje pametnog privjeska. U pitanju je privjesak koji služi kao eksterna baterija i memorija za pametne telefone.

“Power bank smo implementirali da, kad se korisnici tablet smartphone uređaja nađu u situaciji da nemaju baterije, naš privjesak je tu da im pomogne, naravno tu je i memorija da oslobodi vaš prostor i da ga proširi i RFID tag koji se koristi za registraciju firmi, paljenje ili gašenje određenih uređaja i tu je android aplikacija koja komunicira s našim privjeskom”, kazao je Luka Vučina.

U ovaj projekt uplovili su sa svega sedamnaest godina. Sama izrada privjeska kažu bila je zahtjevna, a nisu imali ni dovoljno znanja kako bi ideju pretvorili u stvarnost. No, nisu odustajali. Od ideje došli su do finalne verzije. Privjesak je nov na tržištu, jedinstven po svom izgledu i mogućnostima.

Interes kupaca je kažu velik, već sada imaju preko 700 narudžbi. Osigurali su novac za masovnu proizvodnju, kao i plasman svog proizvoda na tržište SAD-a.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!