PANDUREVIĆ: Imamo dokaze da Dodik prisluškuje ljude

Potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević ocijenila je nevjerojatnim dokle seže bahatost SNSD-a, da njihova zastupnica u Parlamentu BiH Dušanka Majkić misli da svi imamo kolektivnu amneziju pa tvrdi da SDS ne dozvoljava da netko iz SNSD vodi Komisiju za nadzor nad radom OSA-om.

“Podsjećam gospođu Majkić da je njen kolega Nikola Špirić smijenjen s čela Komisije na našu inicijativu jer je falsficirao zaključke Komisije te ih dostavio OSA-i s ciljem da spriječi i opstruira istragu o aferi “Ušće“, a čiji su glavni akteri upravo ljudi iz SNSD-a. Dakle, po njenom mišljenju, krivi smo mi jer smo lisici zatvorili kokošinjac“, kazala je te podsjetila da je Klub SDS-a tada rekao da nema ništa protiv da izaslanik Sredoje Nović, koji je član Komisije, ili netko drugi iz SNSD-a dođe na čelo Komisije.

“Ako im je zaista stalo do nadzora, neka se vrate u Komisiju i rade, umjesto što bojkotiraju njen rad inzistirajući na Špiriću, koji je prekršio Zakon o OSA-i te počinio ozbiljno kazneno djelo. Nama je samo žao što Tužiteljstvo BiH nije riješilo slučaj “Ušće“ i falsficiranje zaključaka, a moralo je prioritetno postupiti po njemu“, navela je Pandurević.

Pandurević je, u reagiranju na tvrdnje zastupnice Majkić, poručila dotičnoj da bi trebala  nadležnim tijelima prijaviti saznanja, ako ih ima, o nelegalnom prisluškivanju. Dodala je i da Majkićeva ne treba brinuti za izbor direktora policijskih agencija na razini BiH i da joj je bolje brinuti o tome što SNSD nema kandidata za predsjednika RS-a. Zapitala je i čega se to Majkić plaši.

“Samo se kriminalci plaše prisluškivanja. Evo, mi znamo, a imamo i dokaze, da njen šef Milorad Dodik prati telefone dužnosnika SDS-a i Saveza na promjene pa se na to i ne osvrćemo. Čak imamo dokaze da Mladena Ivanića, člana Predsjedništva BiH, i fizički prate i ”pokrivaju” njegove sastanke. Majkić treba znati da mi nismo oni i da se mi takvim stvarima ne služimo“, zaključila je Pandurević.

 

error: Content is protected !!