PANDUREVIĆ: Svi potencijalni SNSD-ovi kandidati za predsjednika su u žestokom minusu

Aleksandra Pandurević, potpredsjednica SDS-a i šefica Kluba te stranke u Parlamentu BiH, nije željela komentirati tvrdnje predsjednika RS Milorada Dodika da je “jedan veleposlanik u BiH prije 15 dana tražio od jednog tužitelja BiH da uhitsi rukovodstvo RS-a“. Kako je obrazložila u izjavi za Vijesti, ne želi Dodikovim budalaštinama davati na značaju.

“Svašta ćemo se još naslušati od Dodika, koji pokušava sve kako bi skrenuo pozornost s činjenice da nema kandidata za predsjednika RS-a na predstojećim izborima“, poručila je Pandurević uz ocjenu da su svi potencijalni kandidati SNSD-a u žestokom minusu u odnosu na predsjednika SDS-a i kandidata Saveza za promjene Vukotu Govedaricu.

“Osim toga, Dodikova istraživanja govore da će ga Mladen Ivanić pomesti na izborima“, dodala je potpredsjednica SDS-a poručivši da bi Dodik ,da ima imalo morala i da smo demokratsko društvo, zauvijek napustio politiku, nakon najnovijih javnih optužbi za reketiranje gospodarstvenika.

Ona se, naime, osvrnula na izjave vlasnika nekada uspješnog poduzeća za preradu drveta “Drvolik” iz Rogatice Miladina Pandurevića, koji je na BN televiziji ustvrdio da je taj bivši gospodarski gigant danas “mrtvo slovo na papiru”, za što je optužio aktualnu vlast u RS-u.

On je, između ostalog, rekao da režim traži poslušne ljude i da je morao platiti reket u visini od 250.000 KM. “Platio sam reket da bi mi dali kredit jer nisam imao drugog izbora no  povinovati se i dati koliko su ljudi tražili. To sam morao jer mi je izgorjela firma koja mi život znači. Novac sam dao čovjeku da odnese Mati Đakoviću”, naveo je Miladin Pandurević.

error: Content is protected !!