Parlamentarna skupština BiH nije dužnik prema Interparlamentarnoj uniji

Potpuno su netačne tvrdnje da je Bosna i Hercegovina među zemljama koje nisu platile godišnju naknadu za članstvo u Interparlamentarnoj uniji (IPU) kao i kontribuciju za članstvo u Grupi 12+ IPU – saopćeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH, povodom netačnih informacija da je PSBiH među dužnicima prema Interparlamentarnoj uniji.

U saopćenju se navodi da je 1. aprila 2019. godine u svrhu godišnje članarine PSBiH u Grupi 12+ Interparlamentarne unije izvršena uplata 536 eura, a u potpunosti je izmirena i kontribucija za članstvo Parlamentarne skupštine BiH u IPU za ovu godinu.

– Dakle, bilo kakvih dugovanja nema. Štaviše, na bilo kojem aktuelnom dokumentu Interparlamentarne unije na kojem su nabrojane zemlje članice s neizmirenim finansijskim obavezama nema imena Bosne i Hercegovine.

Na žalost, obzirom da je nakon prve objave sadržaj ove netačne vijesti multipliciran i na većem broju portala, prinuđeni smo ispravku publikovati i na službenoj web stranici PSBiH i dostaviti je širem krugu korisnika, a ne samo medijima koji su objavili informaciju kako bismo zaustavili ili bar umanjili njene negativne efekte po ugled Parlamentarne skupštine BiH – navodi se u saopćenju. 

error: Content is protected !!