Pašić: Okončan protest rudara u Stranjanima, 165 rudara ide u druga dva pogona

Vršilac dužnosti direktora Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Edin Pašić izjavio je za Fenu da je okončan protest rudara pogona “Stranjani” te da, u skladu s odlukom od prije dva dana, danas i zvanično otpočinje proces zatvaranja te jame.

– Svi rudari su definitivno napustili jamu i dole se nalaze samo inspektori. Već u toku današnjeg dana izvršit ćemo preraspodjelu 165 radnika iz tog pogona u preostala dva pogona – “Staru jamu” i “Raspotočje”, kako smo sa sindikalnim predstavnicima i usaglasili prije dva dana – kazao je Pašić.

On najavljuje kako će preostalih 55 radnika pogona “Stranjani” ostati te raditi na izvlačenju opreme, ali da se zbog nerentabilnosti u njoj više neće kopati ugalj.

ZD RMU Zenica, koje ima oko 1.500 zaposlenih, u narednom će periodu proizvoditi ugalj samo u pogonima “Stara jama” i “Raspotočje”. Od ranije su, također zbog nerentabilne eksploatacije, zatvoreni površinski kopovi “Mošćanica” i “Rača”.

One thought on “Pašić: Okončan protest rudara u Stranjanima, 165 rudara ide u druga dva pogona

  • siječanj 7, 2020 at 9:10 pm
    Permalink

    After research just a few of the weblog posts on your web site now, and I really like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and can be checking again soon. Pls try my website online as nicely and let me know what you think.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!