PDP: Na što je još SNSD spreman na veleizdajničkom putu?

Sve što smo mi iz Partije demokratskog progresa (PDP) tvrdili više od godinu dana pokazalo se točnim. Od trenutka kada jedsotavljanje Godišnjeg nacionalnog plana prvi put spomenuto kao dio paketa za formiranje vlasti na razini zajedničkih institucija, javno smo rekli da je pitanje dana kada će SNSD pristati i na taj korak, samo da bi zasjeo u sarajevske fotelje, stav je PDP-a.

“Kada je postignut dogovor u Predsjedništvu BiH o tzv. ‘Programu reformi BiH’, rekli smo da je to, zapravo, samo drugo ime za Godišnji nacionalni plan (ANP) za pristupanje Akcijskom planu za članstvo u NATO (MAP) i sada nam stiže potvrda i iz NATO-a da je BiH zvanično trenutni sudionik MAP-a“, obrazložije glasnogovornica PDP-a Anja Petrović te dodala da je tužno promatrati SNSD kako gazi preko svega što je govorio. No, prema njenim riječima, više zabrinjava što to radi stranka koja ima sve poluge vlasti u RS-u, ali i na razini BiH, i to  zahvaljujući glasovima svojih partnera iz SDA.

“Kada su bili spremni napraviti završni korak ka NATO putu i pogaziti Deklaraciju o vojnoj neutralnosti koju je donijela Narodna skupština RS.a, kada su bili spremni čitav sigurnosni sektor predati u ruke Bošnjacima i prešutno dopuste da se Srbima zaposlenim u pojedinim BiH institucijama zabrani praznovanje Dana RS-a, postavlja se samo pitanje na što su još spremni i što planiraju uraditi na veleizdajničkom putu ka potpunom ponižavanju i srozavanju ustavne uloge RS-a“, dodala je Petrović porućivši da će PDP parlamentarnim, ali i vanparlamentarnim sredstvima, učiniti sve da se taj pogubni proces zaustavi.

One thought on “PDP: Na što je još SNSD spreman na veleizdajničkom putu?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!