Pehar najbolja sportašica Čitluka, Čilić i Dodig sportaši

U organizaciji Športskog saveza Brotnja je u Čitluku održana 20. po redu tradicionalna svečanost proglašenja i uručivanja priznanja najboljim sportašicama i sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima s područja općine Čitluk za 2018. godinu.

Titula najbolje sportašice seniorke u 2018. godini pripala je Jeleni Pehar, karatašici KK Brotnjo-Hercegovina, koja je u protekloj godini imala brojne uspjehe, od kojih svakako valja izdvojiti naslove seniorske prvakinje Hrvatske i drugo mjesto na Europskom prvenstvu održanom u Sočiju. Proslavljeni tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig izabrani su za najbolje sportaše seniore u protekloj godini. Međugorski asovi imali su uspješnu sezonu, a na najbolji mogući način završili su je osvojivši Davis cup.

Nagrade u seniorskim ekipnim kategorijama uručene su ženskoj ekipi KK Brotnjo-Hercegovina i momčadi MNK Brotnjo. Irena Prga, Kristina Zovko i Jelena Zovko u protekloj su godini osvojile naslov ekipnih prvakinja Hrvatske, dok je MNK Brotnjo natjecanje u Premijer futsal ligi BiH okončao osvojivši drugo mjesto.

Za najuspješnijeg trenera u 2018. godini izabran je Dragan Ćavar, trener koji je, nakon uspješne igračke karijere, već dugi niz godina trener u HRK Međugorje, gdje uspješno vodi različite selekcije kluba koji je u 2018. godini proslavio 30. obljetnicu utemeljenja.

HRK Međugorje na današnjoj svečanosti uručena je pohvalnica za organizaciju i obilježavanje vrijednog klupskog jubileja, što je jedna od posebnih nagrada koje je Športski savez Brotnja pripremio za ovogodišnju dodjelu.

Posebnim priznanjem „Sportska legenda Brotnja“ nagrađen je Predrag Jurić Peda, proslavljeni nogometaš koji je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije, Brotnjo, Velež, Dinamo, nekoliko klubova u Španjolskoj pa tako i u Primeri u kojoj su ostala zapamćena dva Jurićeva pogotka postignuta Real Madridu u dresu Burgosa.

„Nagrada Bože Gagro“ uručena je Ivanu Grgiću, utemeljitelju Šahovskog kluba Brotnjo, šahistu, šahovskom sucu i vrijednom sportskom djelatniku koji je svoja znanja prenio na mnoge mlade Brotnjake. Posebna nagrada za doprinos razvoju sporta u Brotnju uručena je tvrtki Union Foods, dok je posebna nagrada za medijsku promidžbu sporta u Brotnju uručena novinaru Marijanu Sivriću. Također, posebno priznanje za uspjeh u sportskoj rekreaciji uručeno je malonogometnoj momčadi MZ Dragićina. J.S.

Proglašene i najuspješnije nade

Svake godine na svečanosti proglašenja najboljih sportaša posebno mjesto imaju mladi. Tako je bilo i ove godine, a nagrađene su najbolje mlade momčadi i mladi sportaši koji su svojim uspjesima skrenuli pozornost na svoj talent i vrijedan rad u klubovima. Juniorska ženska ekipa ŽHKK Brotnjo 94′ izabrana je za najbolju juniorsku žensku ekipu, a juniorska muška momčad KK Brotnjo – Hercegovina za najbolju mušku juniorsku momčad, dok su u kadetskoj konkurenciji nagrađene ženska i muška momčad AK Brotnjo. Dodijeljena su i pojedinačna priznanja mladima.

error: Content is protected !!