Pendeš i Vonderscher o vojnoj saradnji BiH i Fancuske

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je u službenu posjetu primila novoimenovanog vojnog izaslanika Republike Francuske brigadira Laurenta Vonderschera.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i pomoćnik ministrice odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović te zamjenik šefa misije Ambasade Republike Francuske u BiH Xavier Rouard, razgovarano je o vojnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Fancuske.

Vonderscher je Pendeš predstavio prioritete u njegovom mandatu te izrazio uvjerenje da će se međusobna saradnja dalje razvijati. Razgovarano je o međunarodnim mirovnim misijama, vojnom školovanju, zajedničkim vojnim vježbama, planovima modernizacije Oružanih snaga BiH i saradnji s vojnom industrijom.

Pendeš je istaknula zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima te posebno izrazila zahvalnost na pomoći Francuske u organizaciji godišnjih hodočašća pripadnika OSBiH katoličke vjeroispovjesti u marijansko svetište u francuskom Lourdesu.

Vojni izaslanik Republike Francuske za BiH je nerezidentni, sa sjedištem u Ambasadi Republike Francuske u Republici Srbiji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!