Petrić i Arnautović na dvodnevnoj konferenciji o registraciji birača u Varšavi

U organizaciji ODIHR-a (Ured za demokratske institucije i ljudska prava OSCE-a) danas je u Varšavi počela dvodnevna radionica o registraciji birača a u vezi s preporukama posmatračke misije OSCE/ODIHR-a. Iskustva iz Bosne i Hercegovine predstavit će Branko Petrić, predsjednik i Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH. 

Ovaj događaj ima za cilј da podrži napore lokalnih aktera u rješavanju preporuka ODIHR-a u oblasti registracije birača. Radionica će se fokusirati na razmjenu dobre prakse u oblasti registracije birača i popisa stanovništva. Bit će predstavlјanja iskustva relevantnih državnih agencija u razvoju održivih sistema za upravlјanje registracijom birača, kao i mehanizmi za razmjenu podataka između različitih agencija.  

Događaju će prisustvovati predstavnici resornih ministarstava, institucija i izborne administracije, aktivisti i članovi organizacija civilnog društva koje rade u ovim oblastima, uklјučujući izborne posmatrače, akademike i međunarodne stručnjake. Učesnici radionice dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.  

Ovaj događaj je dio ODIHR-ovog projekta “Podrška izborima u zemlјama zapadnog Balkana”, saopćio je Ured za informiranje CIKBiH.                                    

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!