Petrović: Protiv Zrinjskog najvažniji pravi pristup

Mislim da je grad Sarajevo doživio veličanstvenu predstavu – otvaranje istočne tribine, šest predivnih golova, oduševljeno je nakon nove pobjede ustvrdio strateg Plavih Slavko Petrović, koji je bio više zadovoljan trobodom, nego igrom

Željezničar se za gostovanje Pod Bijelim brijegom pripremio na najbolji mogući način – domaćom pobjedom protiv Slobode u utakmici kojoj je prethodilo svečano otvaranje nove istočne tribine na Grbavici.

Šest golova vidjela je obnovljena Grbavica u subotu. Na sreću plavih navijača, četiri su završila u mreži Tuzlaka – tri je potpisao prvi strijelac Lige, Ivan Lendrić.

– Mislim da je grad Sarajevo doživio veličanstvenu predstavu – otvaranje istočne tribine, šest predivnih golova, oduševljeno je nakon nove pobjede ustvrdio strateg Plavih Slavko Petrović, koji je bio više zadovoljan trobodom, nego igrom.

– Nisam bio zadovoljan u prvom dijelu, bili smo nervozni ali kasnije smo postali mirniji. Pokušali smo maksimalno ofanzivno igrati. Nisam bio zadovoljan ni kod rezultata 2:0, kada je Kerla napravio kardinalnu grešku i vrati Slobodu u utakmicu. Dijelili smo poklone kakve nismo u prethodnih sedam utakmica. Ispostavilo se točnim da je Sloboda najteži protivnik koji nam je došao nakon reprezentativne pauze i vidi se da nisu slučajno tukli našeg rivala Sarajevo sa 3:0.

Bila je to osma vezana pobjeda Plavih u prvenstvu – niz je počeo u studenom, a između ostalih, obuhvatio je i uvjerljivu pobjedu u Mostaru (4:0) iz 17. kola. Srijeda donosi novo gostovanje Pod Bijelim brijegom…

– Nije mala stvar protiv ekipe kao što je Sloboda zabiti četiri gola, naglasio je Petrović pa pogledao unaprijed, prema Zrinjskom: Moramo kvalitetno ući u utakmicu od koje će puno ovisiti i nama i njima, poručio je šef struke tima s Grbavice. J. S.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!