Plemići ulaze u sezonu koja nosi europski nastup

Jako uspješnu prošlu sezonu su imali rukometaši mostarskog Zrinjskog zbog same činjenice osvajanja Kupa BiH, ali i petog mjesta u Premijer ligi, čime su ukupno napravili veliki iskorak spram prethodnih godina.

Momčad će u pripreme za novu sezonu, u kojoj će nastupiti i u europskom Kupu EHF, krenuti sljedećeg ponedjeljka, a u klubu su već riješili nekoliko igračkih pitanja.

– Pripremamo se za sezonu, to je sad veći financijski pothvat jer smo htjeli da igramo Europu kad smo već osvojili Kup, a ne da otkažemo nastup. Na nama je sad da nađemo sponzore i odradimo sezonu uspješno u Europi i prvenstvu, priča predsjednik Skupštine Zrinjskog, Dario Pušić.

Klub su napustili Matej Sarajlić koji je otišao u poljski Stal Mielec te Darko Martinović koji neće moći nastupati zbog poslovnih obveza. Ostatak kadra iz prošle sezone je zadržan, a stigli su desni bek Martino Kordić i golman Goran Anđelić iz Goražda, Crnogorac koji je nastupao u Srbiji i Mađarskoj.

– Pokušat ćemo dovesti još jednog desnog beka i desno krilo, dodao je Pušić.

Prvi tjedan će ekipa vježbati u Mostaru, onda kao i prošle godine odlaze na Blidinje gdje će odraditi dva trening ciklusa po pet dana i potom krenuti u odigravanje prijateljskih utakmica.

Prvenstvo u Premijer ligi će ove sezone brojati 13 ekipa jer BiH nema predstavnika u SEHA ligi, a po posljednjim informacijama trebalo bi startati 16. rujna. Upravni odbor RS-a BiH bi 19. kolovoza trebao odlučiti koliko ekipa će ispasti (opcije su od dvije do četiri). U svakom slučaju se neće igrati završno doigravanje jer se iz ranga više neće imati tko uključiti.

– Mi idemo iz utakmice u utakmicu pokušati svaku pobijediti pa ćemo vidjeti na kraju gdje će nas to odvesti. U Mostaru nitko nije favorit protiv nas, ali u gostima prošle sezone nismo mogli pobjeđivati jake ekipe. Nadamo se da ćemo sad to popraviti, zaključio je Dario Pušić. Er.B.

Za Batumi otvorene sve opcije

Zrinjski se u natjecanje Kupa EHF uključuje u okviru 3. kola kad će igrati s gruzijskim Batumijem. Prva utakmica je na rasporedu 18. studenog.

– U pregovorima smo s predstavnikom Gruzije da smanjimo troškove nastupa i ponudili smo obje opcije: da oni dođu u Mostar ili mi idemo kod njih kako bi odigrali obje utakmice na istom terenu. Pokušat ćemo ipak organizirati obje utakmice kući da bi priuštili našim gledateljima europske susrete u Mostaru, a ako to ne bude moguće zbog uvjeta u dvorani, onda u Širokom Brijegu, pojasnio je Pušić.

 

error: Content is protected !!