Plenković promijenio stav o Hasanbegoviću: Čini se da ga ipak izbacuje iz stranke

Iako je još u subotu drugačije govorio u nedjelju je Plenković jasno poručio da onaj tko ide na nečiju drugu listu – taj više ne može biti član HDZ-a

Hrvatski premijer Andrej Plenković na predstavljanju kandidata i kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba, Gradsku skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na lokalnim izborima prokomentirao je između ostalog i slučaj Zlatka Hasanbegovića te čini se da ga ipak izbacuje iz stranke.

Statut je jasan

“HDZ ima snagu i u okolnostima kad neki naši članovi odluče da idu na neke druge liste. To su njihove političke odluke. Statut to ne dopušta. Onaj tko ide na nečiju drugu listu – taj više ne može biti član HDZ-a. I naša načela su tu jasna”, poručio je Plenković, prenosi RTL. Također je poručio da su ovi lokalni izbori prilika da potvrde da je HDZ najjača politička stranka u Hrvatskoj.

“To dokazujemo svih 27 godina i to zahvaljujući Franji Tuđmanu”, izjavio je, dodavši da su u prvih pola godine rada Vlade dali jasne odgovore što HDZ želi.

“Nakon izbora smo poslali jake poruke. Prva je politička stabilnost. Mislim da smo to i dokazali”, izjavio je. Plenković je također rekao da je važno da razumiju što se dogodilo s Mostom.

“Išli smo u tu suradnju u najboljoj vjeri i najboljim namjerama u želji da iskristaliziramo program.Uz sve napore da ta suradnja bude kvalitetna i partnerska ja mogu reći da je HDZ ispunio sva dvoja obećanja od onih njihovih jamstava itd. Sve smo ispunili”, izjavio je Plenković, odvrnuvši se i na Barišića.

“Most u tom trenutku ni u Vladi ni u Saboru nije bio protiv. Nakon toga, od SDP-a je išla inicijativa o nepovjerenju Mariću. I naši kolege iz Mosta tada kažu da će biti protiv. Moja poruka je bila jasna – suradnja nakon toga više ne može biti ista. Prolazi ili pada. Mislim da je prirodno, ako ste u istoj sportskoj ekipi igrate skupa, a neki od igrača onda kažu da neće igrati za ekipu. Mislite da bi takva ekipa pobijedila nekog? Ja mislim da ne”, poručio je Plenković, dodavši da u politici treba biti korektan i minimalno lojalan.

“Ovo je bila situacija kad su trojica ministara uživo na televiziji Mariću spustili prst dolje. Pokraj njega živog. To ne može proći!”, izjavio je premijer, koji se osvrnuo i na krizu u Agrokoru.

O Agrokoru

“Postojalo je par načina da to riješimo. Mi smo odabrali već provjeren put u kojem smo našli najprimjereniji okvir i zakon. Stvorili smo zakonski okvir iza kojeg je stala sama kompanija, svi zaposlenici, dobavljači i banke. Ne samo da su stali, nego su bili spremni dati i svježu likvidnost. Izbjegli smo krizu koja bi utjecala na svakog od vas.

I onda se javlja tisuću puta ponovljena teza da HDZ štiti kriminal u Agrokoru. Ta teza je isfabricirana i neprihvatljiva”, smatra premijer.

Poručio je da se u krizi ne rješava problem tako da se najveća gospodarska kriza koristi u političke svrhe uoči lokalnih izbora.

“Tu je razlika između ozbiljnih stranaka kao HDZ i onih koji su u svojoj srži protestna, antisistemska stranka”, poručio je, dodavši da nakon lokalnih izbora ima dva zadatka – rekonfigurirati Vladu i imenovati nove ministre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!