‘Pobješnjeli Max’ kažnjen s 80 dana zatvora i oduzimanjem vozačke, divljao i po Mostaru

Adrian Petričević, 19-godišnjak koji je snimio video u kojem je u samo 24 minute uspio napraviti više od 80 prometnih prekršaja kažnjen je danas na Prekršajnom sudu u Splitu s ukupno 80 dana zatvora i novčanom kaznom od 14.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Najveću kaznu je dobio za višekratno prekoračenje brzine više od 50 km/h – 50 dana zatvora. Za nekoliko prolazaka kroz crveno sud ga je kaznio s dodatnih 30 dana zatvora.

U oba slučaja višekratni prekršaji tretirali su mu se kao jedno produženo kazneno djelo, a u kaznu mu je uračunato 13 dana provedenih u pritvoru. Za prekršaje koji nisu kaznena djela (vožnja u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu itd.) dobio je 14.000 kn kazne, a za sve prekršaje je dobio i dvije godine zabrane upravljanja A kategorijom vozila.

Suzuki mu nije oduzet jer je novi zakon kojim se omogućava ova vrsta kazne stupio na snagu 1. kolovoza, a od tada nije kažnjavan, što je jedan od uvjeta za oduzimanje vozila.

​Mladić je ranije već šest puta pravomoćno osuđivan zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Adrian Petričević  divljao je i na ulicama Mostara. Naime, mladić je na YouTubeu objavio videozapis luđačke vožnje na svom motociklu kojeg zove ‘Suzana’, nakon čega ga je splitska policija uhitila. Nakon objave, videozapis je ipak uklonio.

“Za sve što pitaju gdje je video, morao sam ga maknuti jer sam opet završio na svim portalima i prevelika je vjerojatnost da bi pošteno naje**o radi njega”, objavio je. 

Kako se pohvalio na svom Instagram profilu, nepropisnu vožnju sa svojim automobilom marke BMW prakticirao je i u Mostaru, gdje su mu se, kako je naveo svidjeli kružni tokovi na Rondou i u blizini parka Nobelovaca. Otac splitskog prijestupnika tvrdi kako ne odobrava sinovo ponašanje, a motocikl su čak vezali lancima i skrivali.

– Apsolutno ne odobravam njegovo ponašanje. Ja i supruga smo deset puta, i više od toga, pokušavali to promijeniti. Oduzimali smo mu motor više od deset puta, vezali bismo ga lancima. On bi otvorio katanac, skinuo bi lance, sve bi uspio otvoriti. Na internetu bi vidio kako se katanac otvara žicom. Znali bismo odvesti motor na drugi kraj grada, u neku drugu garažu. Ostavili bismo ga u garaži od City Centra, a on bi ga svejedno našao, rekao je za 24 sata Adrianov otac.  Dodaje kako je neku djecu nemoguće odgojiti.

– Sve smo pokušali. Neka djeca se mogu odgojiti, a neka ne mogu. Neka se jednostavno rode tvrdoglava i ambiciozna te se žele po svaku cijenu baviti time, ali roditelji nemaju moć. Nemaju moć zabraniti mu, ali mogu ga usmjeriti. Zabraniti neke stvari je izvan naše moći, kaže otac. Prvi motocikl, tvrdi otac, kupio je sa 16 godina i tada su krenuli problemi.

– On je za auto zaradio godinama štedeći i razvozeći. Niti puši, niti pije, niti se drogira. Studira arhitekturu i dao je sve ispite. Ovo traje već pet, šest godina. Kupio je motocikl od 125 kubika sa 16 godina i od tada se borimo s njim. Ima sve dozvole, mi smo to financirali jer nismo htjeli da se nešto dogodi. Dok je bio maloljetnik, noćima nismo spavali, ali sad kad je punoljetan, mora odgovarati za svoja djela, rekao Adrianov otac. Mladić je u Mostaru studirao arhitekturu na Građevinskom fakultetu. Kako se doznaje od njegovih fakultetskih kolega, na predavanja je dolazio tijekom prvog semestra te nije ostvario skoro nikakav akademski uspjeh, a zasigurno, tvrde, nije ‘dao sve ispite’. Otac tvrdi kako podržava odluku suca za boravak u zatvoru.

error: Content is protected !!