Počinje najveća bitka za skrbništvo: Na sud pristigla odbjegla princeza Haja, a vladar Dubaija ni ovoga se puta nije pojavio

Odjevena u smaragdnozelenu haljinu i u salonkama na visoku potpeticu, u društvu odvjetnice Fione Shackleton, na Visoki sud u Londonu danas je stigla 45-godišnja princeza Haja. U strahu za svoj život, do suda su je pratila i dvojica tjelohranitelja, a tamo je danas započela i bitka za skrbništvo nad dvoje djece koje je dobila u braku s vladarom Dubaija, šeikom Muhamedom Al Maktumom.

Naime, 45-godišnja princeza Haja pobjegla je iz Dubaija od svog supruga i oca svoje djece, u strahu za svoj, ali i njihov život, a u idućih tjedan dana sudac bi trebao donijeti odluku koja će utjecati na živote majke i njezino dvoje djece. Iako se na sudu trebao pojaviti i sam otac, šeik Muhamed Al Maktum, on je i ovoga puta izbjegao dolazak.

Iako sud medije drži podalje od svega, ipak im je dao informacije kako je princeza Hajaod suda zatražila zaštitu za svoje dvoje djece kako bi spriječila da ih itko prisili na dogovoreni brak. Osim toga, od suda je zatražila i zabranu pristupa kako bi zaštitila sebe, ali i djecu, kao i puno skrbništvo nad kćerkom i sinom.

Sud je medijima zabranio da u svojim tekstovima pišu o imenima, kao i godinama djece, a ne smiju se znati ni identiteti svjedoka. Sama princeza Haja zatražila je od britanskog suda da nikakve veće odluke o sudbini njezine djece ne mogu biti donijete bez dopuštenja obiteljskog suda.

error: Content is protected !!