Pod sumnjom za otmicu Turčina

Županijski sud u Sarajevu donio je 11. srpnja rješenje o puštanju iz pritvora Daria Delibašića, nakon čega je on pušten na slobodu, potvrđeno je Feni u tom sudu.

Kako je Feni rečeno iz Tužiteljstva ŽS puštanje iz pritvora zatraženo je iz te institucije kao i određivanje mjera zabrane po čijem prijedlogu je Sud i postupio.

Delibašiću je tako zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta, putovanja te mu je izrečena mjera sastajanja s određenim osobama.

– Izrečena mu je naredba da se mora povremeno javljati nadležnom državnom organu – navode iz Županijskog suda u Sarajevu.

Delibašića, sina legendarnog bosanskohercegovačkog košarkaša Mirze Delibašića, 17. svibnja uhitili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova ŽS po nalogu Tužiteljstva ŽS koje ga sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju krivičnog djela razbojništva i otmice iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Mediji su prenijeli da se Delibašić sumnjiči da je 20. travnja sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara “Mahala” u Sarajevu.

Naoružane osobe su onda u naselju Pejton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do idućeg dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka, a od njega su tražili milijun KM.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!