Podignuta optužnica protiv Damira Vukšića

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Damira Vukšića, rođenog 1980. godine u Essenu, SR Njemačka, nastanjenog u Ljubuškom.

Optuženi se tereti da je tokom marta 2016. godine prenio oko 100 grama opojne droge kokain iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu te u manjim količinama vršio preprodaju opojne droge na području Bosne i Hercegovine, a ostatak kokaina zamijenio je za cca. 500 grama heroina s ciljem da drogu proda dalje u R Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, prilikom pokušaja realizacije prodaje predmetne opojne droge, optuženog su spriječili i lišili slobode ovlašteni policijski službenici, kojom prilikom je kod istog pronađena i oduzeta opojna droga heroin ukupne neto mase 42,910 grama.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prenos i prodaju opojnih droga kokain i heroin, koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursor, protivno odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!