Pogubljen Amerikanac koji je prije gotovo 30 godina zapalio bivšu djevojku

Muškarac u Tennesseeju koji je proglašen krivim za ubojstvo svoje bivše djevojke tako što ju je zapalio u svom automobilu prije gotovo 30 godina pogubljen je na električnoj stolici u Nashvilleu.

Lee Hall proglašen je mrtvim prekjučer u 19:26 po lokalnom vremenu u zatvoru maksimalne sigurnosti Riverbend u Nashvilleu. Imao je 54 godine.

Na smrt je osuđen 1992. zbog ubojstva 22-godišnje Traci Crozier.

Sve žalbe su mu bile odbijene

U srijedu je guverner Tennesseeja Bill Lee rekao da neće intervenirati u tom slučaju, dan nakon što je Hall preseljen u ćeliju pored komore za pogubljenje.

Hall je podnio nekoliko neuspjelih pravnih prigovora pred državnim i saveznim sudovima nakon osude za namjerno ubojstvo i podmetanje požara. Vrhovni sud u Tennesseeju ovog je tjedna odbio njegov posljednji zahtjev za odgodu izvršenja jer je smatrao da je jedna od porotnica bila pristrana jer je bila žrtva obiteljskog nasilja. Prekjučer popodne američki Vrhovni sud odbio je ponudu za 11-satnom odgodom izvršenja, piše Index.hr.

Pogubili su ga na električnoj stolici

Hall je odabrao da se smrtna kazna izvrši na električnoj stolici te je tako bio četvrti osuđeni američki zatvorenik koji je na taj način pogubljen od prošle godine. Tennessee je 2014. ponovno počeo koristiti električnu stolicu za izvršenje smrtne kazne, a koja će se koristiti ako je zatvorenik izabere ili ako smrtonosna injekcija ne bude dostupna.

Prema sudskim dokumentima, Hall je polio svoju bivšu djevojku benzinom i zapalio je u svom Nissan Pulsaru u noći 16. travnja 1991., nakon svađe izvan kuće svoje bake.

Hall je bio 20. zatvorenik u SAD-u i treći u Tennesseeju koji je pogubljen ove godine, prema informativnom centru za smrtnu kaznu.

error: Content is protected !!