POHOTNI DJED: Unuke dodirivao po intimnim dijelovima tijela i tražio od njih da ga spolno zadovolje

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni je otprije poznat po činjenju sličnih kaznenih djela. Prema nepotvrđenim informacijama koje su prenijeli i neki mediji on je zbog silovanja proveo u zatvoru osam godina tijekom devedesetih

Policija je uhitila 67-godišnjeg S. M. iz Dervente zbog sumnje da je dvije unuke školskog uzrasta dodirivao po intimnim dijelovima tijela i tražio od njih da ga spolno zadovolje.

Izvor blizak istrazi je kazao da  nije bilo spolnog odnosa između djeda i djevojčica.

– Djevojčice nisu sestre, a kod djeda su ponekad znale da dođu u posjetu, rekao je ovaj izvor.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni je otprije poznat po činjenju sličnih kaznenih djela. Prema nepotvrđenim informacijama koje su prenijeli i neki mediji on je zbog silovanja proveo u zatvoru osam godina tijekom devedesetih.

U Policijskoj upravi Doboj nisu navodili detalje, ali potvrdili su da je S. M. uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo spolno nasilje nad djetetom.

– Ovaj slučaj policiji je prijavljen 5. svibnja ujutro nakon čega je odmah pokrenuta istraga u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja. Istog dana oko 21 sat otkriven je počinitelj i priveden. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj koji ga tereti za spolno nasilje predan u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, priopćili su iz Policijske uprave Doboj ne navodeći više detalja.

U ovoj policijskoj upravi su naglasili da zbog osjetljivosti slučaja i zaštite djece nisu u mogućnosti da iznose detalje i više informacija.

– Istragu policija vodi u suradnji sa Centrom za socijalni rad i obrazovnom ustanovom koju djevojčice pohađaju, rekli su u PU Doboj.

Saznajemo da je za osumnjičenog S. M. nakon ispitivanja u dobojskom Okružnom tužiteljstvu zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora. Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Doboju u kome su nam rekli da će njihova odluka o pritvoru biti poznata danas. Prema podacima policije broj ovakvih i sličnih kaznenih djela je u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prošle godine smanjen za 72 posto. Registrirani su po jedan slučaj pokušaja silovanja i obljube nad nemoćnom osobom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!