Pokrenut postupak protiv Rotima i još dvojice policajaca

MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika PS Jablanica S. R. te još dvojice policijskih službenika PU Mostar, koji su obezbjeđivali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava u Ulici maršala Tita u Mostaru, ispred mesnice “Husić”.

Policijski službenik PS Jablanica Stipo Rotim  na jednom lokalnom portalu komentirao je napad na novinarku Melihu Smajkić gdje je omalovažavao i vrijeđao novinarku i novinarski poziv. Tim svojim postupkom prekršio je Zakon o policijskim službenicima HNŽ te se ogriješio o policijski kodeks, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Također, policijski službenici PU Mostar LJ.K. i S.G. koji su obezbjeđivali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava nisu pravovremeno reagovali te spriječili napad na novinarku Smajkić, odnosno naknadno su licu koje je izazvalo incident uručili prekršajni nalog i novčano ga kaznili.

“MUP HNŽ najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a te će prema njima provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom.

Isto tako, molimo sve građane naše županije da svako eventualno nekorektno i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika prijave Odjelu za profesionalne standarde MUP-a HNŽ, stoji u priopćenju.

One thought on “Pokrenut postupak protiv Rotima i još dvojice policajaca

 • lipanj 8, 2019 at 8:06 am
  Permalink

  Odjel za profesionalne standarde MUP-a HNŽ?
  A gdje se nalazi taj odjel? Imaju li broj telefona? Internet stranicu?
  Ima se svšta za prijavit,milicajci su bezobrazni,nekulturni i drže da je njihova riječ jača od zakona koji ne poznaju,pogotovo ovi mladi..

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!