Ponovno suđenje zbog ubojstva Miloša Droce

BRČKO – Apelacijski sud Brčko distrikta BiH ukinuo je prvostupanjsku presudu kojom je Goran Ristić osuđen na 4 godina zbog ubojstva sugrađanina Miloša Droce (22), te je predmet vraćen na ponovno suđenje.

Presudom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 8. srpnja prošle godine, Ristić je proglašen krivim da je, zajedno sa Mirkom Bosnićem (na slici), počinio ubojstvo i osudio ga na 14 godina zatvora.

Ubojstvo Droce dogodilo se 23. svibnja 2015. godine ispred pekare “Dan i noć” u brčanskom naselju Grčica. Prema navodima optužnice, odnosno ukinute presude, Drocu su Ristić i Bosnić ubili na podmukao način.

Istragom je utvrđeno da je sve počelo nakon što je nepoznata osoba polupala stakla na automobilu BMW 7, koje koristi Bosnić.

Ristić i Bosnić su, smatrajući da je za to odgovoran, više puta telefonom nazvali Drocu. Rekli su mu da dođe ispred pekare da “razgovaraju”, a sa sobom su ponijeli dva noža i drvenu palicu. Nakon što su se našli, iskoristivši činjenicu da im se Miloš ne može suprotstaviti, u namjeri da ga ubiju, počeli su ga udarati noževima, nanijevši mu ukupno 13 ubodnih i jednu reznu ranu.

Nakon što su se i Tužilaštvo Distrikta i obrana Gorana Ristića žalili na presudu, Sud je 10. ožujka održao javnu sjednicu kaznenog vijeća i donio rješenje kojim je uvažio žalbu branitelja optuženog, ukinuo presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje.

Bosnić je skoro godinu dana bio u bijegu, a nakon uhićenja u Srbiji, novosadski Viši sud odredio mu je ekstradicijski pritvor u kojem se nalazio do okončanja postupka izručenja. Našoj zemlji je predan u rujnu prošle godine nakon čega je priveden i optužen, te je protiv njega pokrenut sudski proces. Apelacijski sud Brčko distrikta BiH donio je i posebno rješenje kojim je optuženom Ristiću produžio pritvor, a koji može trajati najduže dva mjeseca računajući od 10. ožujka


 

error: Content is protected !!