PORUKA IZETBEGOVIĆU: U vremenu koje Vam je preostalo do isteka mandata probajte samo ne praviti štetu

Građanski savez (GS) poziva lidera SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da konačno počne ispunjavati obećanja koja je dao 2014. te da prestane s politikom produbljivanja sukoba u zemlji.

“Izetbegović je izbore dobio pod sloganom jedinstva i snage i na obećanju o sto tisuća radnih mjesta. Sve što je dosad isporučio su svađa sa svim i svakim, posvemašnja slabost i aljkavost koja graniči s izdajom. Od gubitka Srebrenice prvi put poslije rata i ponovnog gubitka Stoca, oboje kao rezultat politike žrtvovanja države za stranku, do otvorenog i sustavnog obmanjivanja u slučaju revizije presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, Izetbegović pokazuje odsustvo bilo kakve vizije i spremnost da se nagađa i o temeljnim, državnim načelima. Njegovi osobni odnosi i problemi s drugim političarima u BiH su postali kamen oko vrata cijeloj državi.

Uspješno je razorio većine s dva koalicijska partnera iz Sarajeva, sve vrijeme iskazujući prema separatističkim politikama iz HDZ-a BiH i SNSD-a slabost koja je na ivici snishodljivosti i razumijevanje koje proizlazi iz podjele „plijena“. Za protekle dvije i pol godine, Izetbegović i SDA su uspjeli otjerati više omladine iz zemlje no što je otišlo za okupatorske austrougarske vlasti. BiH je znatno slabija kao država danas no što je bila kada je on preuzeo mandat. Politika SDA je omogućila održavanje referenduma u RS-u u rujnu 2016. O Izetbegovićevom „slamanju“ Milorada Dodika, tj. o tome tko je koga ‘nasukao’ sve smo vidjeli u restoranu ‘Barka’“, stvari su koje ova stranka spočitava Izetbegoviću i iz koje dodaju da je problem s njegovima vodstvom u tome što su se prvi put nakon četvrt stoljeća u njegovom mandatu ponovno počele dešavati stvari koje su bile nezamislive.

“Izetbegović je upropastio sve što je mogao u protekle dvije i pol godine. Stoga ga mi iz GS-a molimo da u vremenu koje mu je preostalo do isteka mandata proba samo ne praviti štetu“, poručuju iz GS-a.

 

error: Content is protected !!