Potpisan protokol za pomoć kadrovima HNŽ-a i Grada Mostara

Protokol se odnosi na besplatnu pomoć kadrovima Grada Mostara i HNŽ-a u pogledu izobrazbe i obuke u pripremanju i aplikaciji EU projekata te otvaranje jednog Ureda za EU programe u Gradu Mostaru

U Gradskoj vijećnici u Mostaru  je potpisan protokol o suradnji između Upravljačkog tijela IPA programa, Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Grada Mostara, a potpisali su ga mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, premijer HNŽ-a Nevenko Herceg i direktorica Upravljačkog tijela Paola Di Salvatore.

Nastavljena suradnja

Protokol se odnosi na besplatnu pomoć kadrovima Grada Mostara i HNŽ-a u pogledu izobrazbe i obuke u pripremanju i aplikaciji EU projekata te otvaranje jednog Ureda za EU programe u Gradu Mostaru, uz pomoć Upravljačkog tijela IPA programa za Jadransko-jonsku makro regiju.

Di Salvatore istaknula je kako je ovo prvi protokol koji Upravljačko tijelo IPA programa u svojih deset godina postojanja potpisuje s jednim gradom i jednom regijom.

“Protokol će biti jedan veliki uzlet za Grad Mostar, za HNŽ i BiH kada su u pitanju europski programi i projekti. Kada sam prvi put došla u Mostar, shvatila sam da Europa treba početi svoju kohezijsku politiku baš u Mostaru i u BiH. Moj dolazak je i potvrda da će suradnja biti nastavljena i na drugim programima EU predviđenim za BiH, a jedan od njih je Program mediteranskih zemalja – MED”, kazala je Di Salvatore.

Lakše do cilja

Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg naglasio je kako će potpisani sporazum unaprijediti suradnju HNŽ-a i Grada Mostara s jednim od IPA programa, izrazivši nadu da će se kroz ovaj vid suradnje mnogo lakše doći do europskih sredstava.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić zahvalio je direktorici Salvatore na dosadašnjem razumijevanju te istaknuo kako se nada da će Ured za EU programe, koji će biti otvoren u Mostaru, pružiti edukaciju i drugim administracijama u BiH.

“Želja nam je da Grad Mostar i Hercegovinu približimo EU, da bude manje zaostajanje za razvijenim dijelovima Europe i vjerujem da ćemo, uz ovakvu podršku, lakše doći do tog cilja”, naglasio je Bešlić.  S.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!