Potvrđen prvi nalaz obdukcije tijela Davida Dragičevića

Direktor policije RS Darko Ćulum najavio je danas da će drugi obdukcioni nalaz tijela Davida Dragičevića biti dostavljen njegovoj obitelji, ali da su, kako je rekao, neslužbeno, potvrđeni navodi iz prvog nalaza vještaka.

Ćulum je u izjavi novinarima potvrdio da će kompletan izvještaj o istrazi u vezi sa smrću ovog 21-godišnjeg mladića biti predat nadležnom tužilaštvu.

– Šta god bude naređeno mi ćemo dalje uraditi – najavio je direktor entitetske policije.

Tvrdi i kako pripadnici FBI, sa kojima se jučer sastalo rukovodstvo MUPRS-a, smatraju da je policija RS “uradila sve što je u njenoj moći” kada je u pitanju ovaj slučaj.

Nekoliko stotina građana Banje Luke tri dana se okupljalo na gradskom trgu dajući podršku roditeljima Davida Dragičevića, koji traže istinu o smrti tog 21-godišnjeg mladića, čije beživotno tijelo je 24. marta izvučeno iz ušća Crkvine u Vrbas.

Po ranijoj obdukciji utapanje je uzrok smrti Dragičevića, a roditelji traže da se utvrdi šta  se dešavalo prije toga.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske jučer je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija, koju je obavio specijalista sudske medicine, prof. dr Ivica Milosavljević, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Iz MUPRS-a su jučer također priopćili da su pripadnici FBI-a izrazili zainteresiranost za navedeni slučaj, te ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima pruže pomoć u vidu konsultacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!