Potvrđeno saslušanje Trumpovog sina u Senatu

Najstariji sin američkog predsjednika Donalda Trumpa, njegov savjetnik i zet Jared Kushner te bivši šef kampanje Paul Manafort bit će sljedeći tjedan saslušani pred senatskim odborima u okviru istrage u ruskom miješanju u američke izbore, javlja Reuters.

Donald Trump mlađi i Manafort svjedočit će pred Odborom za pravosuđe Senata sljedeće srijede, navodi se u priopćenju tog odbora.

Oni će biti ispitivani o optužbama o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD-u 2016. godine i o spornom susretu s ruskom odvjetnicom u lipnju iste godine.

ABC News je objavio da će se u ponedjeljak pred Odborom za obavještajna pitanja naći Jared Kushner, no senatski odbor nije potvrdio tu informaciju.

Prethodno je demokratska senatorica u pravosudnom odboru Dianne Feinstein potvrdila novinarima da je posebni savjetnik, bivši direktor FBI-a Robert Mueller, rekao da Donald Trump mlađi i Paul Manafort mogu svjedočiti.

Mueller istražuje optužbe američkih obavještajnih agencija o ruskom miješanju u izbore i o mogućem tajnom dogovoru između Moskve i Trumpove predsjedničke kampanje.

Trumpov sin će biti najviši član unutarnjeg kruga članova obitelji i suradnika u Bijeloj kući koji će svjedočiti pred Kongresom o optužbama u vezi s Rusijom.

Optužbe su dominirale dijelom Trumpovog mandata. Rusija odbacuje da je bila upletena u kampanju, a Trump kaže da nije bilo tajnog sporazuma.

Predsjednikov sin, koji vodi obiteljski posao Trump Organization, prošlog tjedna je objavio mailove u kojima se slaže da se sastane sa ženom za koju mu je rečeno da je odvjetnica ruske vlade koja bi mogla imati informacije štetne za demokratsku izbornu kandidatkinju, Hillary Clinton, kao dio ruske službene podrške Trumpovoj predsjedničkoj kampanji.

 

error: Content is protected !!