Pozitivni šok nije se dogodio, ali Žižoviću sudite tek na proljeće

Nije bilo za očekivati da će Mladen Žižović sa sobom iz Radnika donijeti čarobni štapić, iz jednostavnog razloga jer takvo što ne postoji. Odatle i prvi kiks pod njegovom palicom.
Mladost je
– Bili smo jalovi i mlaki, konstatirao je šef struke Zrinjskog Mladen Žižović nakon 1:1 protiv Mladosti u Mostaru, svoje druge utakmice za kormilom Plemića, prethodno kojima je uspješno vodio Radnik.
– Imali smo dosta netočnih dodavanja, jednostavno nismo bili raspoloženi. Osvojili smo bod koji možda na kraju nismo ni zaslužili, s obzirom kako smo stajali na terenu. Pred nama je puno rada, dodao je pa naglasio što je po njemu najveći problem Zrinjskog. – U prvom smo poluvremenu bili malo možda bolji, ali odmah se tu vidjelo da nemamo samopouzdanja. Premalo je raspoloženih igrača ili možda čak ni jedan. Ali bože moj, ja sam najodgovorniji za sve… tako je, kako je. Moramo prihvatiti činjenice.
Podsjećamo, Žižović je Mostarce preuzeo nakon što ih je privremeno u jednoj utakmici (4:0 protiv Tuzle) vodio Nenad Gagro, koji je uskočio dok klub ne imenuje nasljednika Harija Vukasa. Debitirao je remijem bez golova kod Borca koji se može smatrati i uspjehom s obzirom na formu rivala i okolnosti pod kojima je se on vratio u Grad na Neretvi, dok je 1:1 protiv Mladosti nedvojbeno povratak staroj priči o neujednačenim, nedovoljno dobrim partijama. Da je tako, pokazuje i podatak da je to bilo peto gostovanje tima iz Doboj Kaknja u Mostaru, a prvo u kojem nije poraženo.
Alibiji mogu biti izostanak nekoliko važnih igrača (Jakovljević, Tičinović, Brkić, kartonirani Barbarić, Čirjak, Zlomislić), ne i izostanak motiva, ali kako je Žižović i dalje jako svjež u Mostaru, jasno je da se njegova odgovornost još ne smije previše isticati. Tek je stigao, Pod Bijelim brijegom nadaju se da će ostati dugo, ali ipak nije nevažno kako će zaključiti godinu s Plemićima koji u zadnjem kolu 2019. dočekuju Radnik. Sudite mu na proljeće, kada se možda dogodi naknadni pozitivni šok.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]error: Content is protected !!