Poziv mladima za sudjelovanje u projektu “BH COOLTOUR”

Nakon selekcije prijavljenih učesnika formirat će se grupe od 4 osobe koje će imati zadatak da po završetku obuke, a u roku od 6 mjeseci, zajedno sa partnerima iz susjednih gradova naprave zajedničku prezentaciju kulturnih ili prirodnih znamenitosti svojih mjesta

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara poziva mlade osobe da se prijave za učešće u projektu “BH COOLTOUR” kojeg financira ambasada Sjedinjenih Američkih država u BiH. Projekt je namijenjen mladim od 18 do 25 godina iz sljedećih mjesta: Stolac, Berkovići, Nevesinje,  Konjic, Trnovo,  Kalinovik, Goražde, Foča, Kladanj, Šekovići, N.Travnik, Travnik, Jablanica, Kupres, Čapljina, Ljubuški i Mostar.

U sklopu projekta izvršit će se trodnevna obuka učesnika u korištenju modernih tehnologija u prezentaciji prirodnih i kulturnih dobara, a učesnici će tom prilikom sudjelovati i u team building programu koji uključuje rafting, planinarenje i brdski biciklizam. Obuka će se održati u selu Lukomir na Bjelašnici a rafting na Neretvi u Konjicu u sljedećim terminima:

grupa 1: 8. 9. i 10. kolovoz, grupa 2: 15. 16. i  17. kolovoz o grupa 3: 26. 27. i  28. kolovoz.

Nakon selekcije prijavljenih učesnika formirat će se grupe od 4 osobe koje će imati zadatak da po završetku obuke, a u roku od 6 mjeseci, zajedno sa partnerima iz susjednih gradova naprave zajedničku prezentaciju kulturnih ili prirodnih znamenitosti svojih mjesta povezanih u jednu “cool” turu.

Uspješne prezentacije bit će printane i predstavljene u školskim časopisima i turističkim brošurama.

Poželjno je da sudionici ove prezentacije iskoriste za svoje seminarske/maturske  radove u školama ili na fakultetima, kao i privatnim biznisima.

Prijave za učešće mogu se poslati najkasnije do 1. kolovoza, a prilikom popunjavanja obrasca za prijavu potrebno je odabrati najmanje dva termina.

Svim učesnicima u projektu osigurani su svi troškovi prijevoza, smještaja ishrane i team building programa.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!