Poznati glumac ni u šetnji s obitelji od srama više ne diže glavu

Svi su ga osudili nakon što se saznalo da je dobro znao što njegov bliski prijatelj radi ženama. Matt Damon je znao da donedavno najmoćniji holivudski producent Harvey Weinstein, s kojim je surađivao, ali i prijateljevao, seksualno napastuje žene.

Krenuo je tek s priznanjem slučaja za koji mu je rekao kolega i prijatelj Ben Affleck: da je Weinstein napastvovao glumicu Gwyneth Paltrow. Potom je na vidjelo izašla i priča novinarke Sharon Waxman koja je 2004. radila za The New York Times te još tada htjela objaviti priču o Weinsteinu. To su, pisali su posljednjih tjedana strani mediji, stopirali upravo holivudski velikani Matt Damon (47) i Russell Crowe (53) koji su je osobno nazvali da se okani te priče i na kraju članak nije bio objavljen. A kolike bi žene bile pošteđene traumatskih iskustava s predatorom do 2017!

Matta je to dakako bacilo pod svjetla reflektora, no ovaj put ne kao uspješnu zvijezdu, već posramljenu. Dok je sa suprugom Lucianom Barroso i kćerima Giajom, Alexijom i Stellom u subotu poslijepodne šetao gradom, nije dizao glavu, niti nakratko – prate ga paparazzi, a on zna pozadinu tolikog zanimanja za njega.

A što se tiče Gwyneth, tada vrlo mlada, požalila se tadašnjem dečku Bradu Pittu, koji je seksualnom predatoru navodno zaprijetio na filmskoj premijeri. No, nisu mu se svi suprotstavili, iako su mnogi znali ili barem slutili što se događa.

Uz Gwyneth, o seksualnom napastovanju koje su doživjele od strane Weinsteina javno su progovorile i glumice Angelina Jolie, Asia Argento, Judith Godreche, Kate Beckinsale, Katherine Kendall, Emma de Caunes, Cara Delvingne, Ashley Judd, Lea Seydoux, Mira Sorvino, Florence Darel i još mnoge druge…

Harveyu Weinsteinu u životu definitivno više nije smiješno. U njega svi upiru prstom, napustila ga je žena, dobio je otkaz, prijeti mu zatvor i sustiglo ga je liječenje od ovisnosti o seksu, piše Gloria.hr.

 

error: Content is protected !!