Poznati potencijalni europski protivnici Zrinjskog i Sarajeva

Mostarski Zrinjski saznao je potencijalnog protivnika u trećem pretkolu UEFA Evropa lige.

Za rezliku od Sarajeva koje ima zagarantovan nastup u trećem kvalifikacionom krugu, Mostarci će preko holandskog Utrechta pokušati da se domognu trećeg pretkola. Ukoliko Zrinjski bude bolji od Holanđana sastat će se sa pobjednikom dvomeča Domžale – Malmö.

Fudbaleri Sarajeva saznali su danas ime mogućeg protivnika u trećem pretkolu UEFA Evropske lige. Voljom žrijeba Bordo tim očekuje poraženu ekipu iz duela Bate Borisova ili Rosenborga koji se sastaju u drugom pretkolu Lige prvaka. 

Sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić smatra da je njegova ekipa dobila najtežeg mogućeg protivnika u ovoj fazi.

– Možemo biti sretni s obzirom na to da nas očekuje fudbalski spektakl kao protiv Celtica. Mislim da smo pokazali da možemo igrati s velikim ekipama, protiv Celtica smo pokazali kvalitet i siguran sam da će tako biti i u predstojećim utakmicama. Koga god da dobijemo, sve je moguće. Oni jesu favoriti, ali mi se ne predajemo te imamo igrače koji će dati sve od sebe – kazao je Hadžić. 

Kapiten Krste Velkoski također smatra da je riječ o izuzetno teškim protivnicima, ali da su već pokazali da mogu kvalitetno igrati i protiv većih ekipa.

– Nadam se da će i ovaj put biti tako, svakako da ćemo dobro proučiti ovih desetak dana, da nađemo njihove mane i probamo to da iskoristimo i svakako da se svi nadamo jednom pozitvnom rezultatu – rekao je Velkoski.

Susreti trećeg pretkola su na programu 8. i 15. augusta, a prvi meč sa Utrechtom Zrinjski će odigrati u 25. jula u 18.30 sati u gostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!