Poznato protiv koga će BiH igrati ‘baraž’ za EURO 2020.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u polufinalu doigravanja Lige nacija za Europsko prvenstvo igrati protiv Sjeverne Irske.

Nakon kraja utakmice između Velsa i Mađarske koji je završen pobjedom domaće selekcije rezultatom 2:0, postali su poznati parovi doigravanja u B Ligi nacija.

Tako je jasno da će Zmajevi igrati protiv Sjeverne Irske, a Slovačka protiv Republike Irske, objavila je UEFA. Iako parovi nisu navedeni, BiH je kao pobjednik grupe B Lige nacija privilegirana da igra s najlošije rangiranom reprezentacijom u istom natjecanju. A to su ovom slučaju Sjeverni Irci koje je BiH dva puta pobijedila u tom natjecanju.

Poznato je također da će naša selekcija biti domaćin u polufinalu, dok će Slovačka biti domaćin Republici Irskoj.

U ždrijebu 22. studenog bit će određeno koji pobjednik polufinala će igrati kod kuće u finalu doigravanja.

Vizu za Euro do sada izborile su Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska, Ukrajina, Vels, Danska i Ukrajina.

Još četiri reprezentacije će se kvalificirati kroz doigravanje Lige nacija, u kojem ukupno sudjeluje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri ‘final-foura’.

U Ligi D razigravat će Gruzija – Bjelorusija i Sjeverna Makedonija – Kosovo, u Ligi C Norveška i Srbija te Škotska protiv nekog od kandidata među kojima su Bugarska – Izrael – Mađarska – Rumunjska.

Preostala tri ići će u play-off Lige A koji ima upražnjena mjesta jer se samo Island nije izravno plasirao na Euro. Ždrijeb play-offa Lige A i Lige C održat će se ovaj petak u Nyonu u podne.


error: Content is protected !!