Poznatom MMA borcu na vratima stana silkom zakačena ručna bomba

Sarajevskoj policiji prijavljeno je da je nepoznata osoba postavila eksplozivnu napravu na ulaznim vratima stana na adresi Tekija Čikma na broju 7, u općini Stari Grad.

Kako Faktor saznaje, bomba je ostavljena na ulaznim vratima poznatog MMA borca i ugostitelja iz Sarajeva Denisa Stojnića.

Iz MUP-a Sarajevske županije je potvrđeno da je dojava o pronalasku bombe primljena u noći s nedjelje na ponedjeljak pola sata iza pola noći, te da je na mjesto događaja upućena policijska ophodnja i KDZ ekipa, koja će ukloniti eksplozivnu napravu.

Neslužbeno se moglo čuti da se radilo o ručnoj bombi koja je bila silkom vezana za ulazna vrata. Zanimljivo je da kamera videonadzora sa obližnjeg parkinga koja gleda na vrata nije radila, kao ni lampa ulične rasvjete u ovom dijelu ulice. Izvršen je očevid i pokrenuta je istraga nakon koje bi trebalo biti poznato više informacija. Podsjećamo, Denis Stojnić je posljednjih dana bio u centru pažnje jer je općina Stari Grad naložila deložaciju u Ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita broj 1 zbog neizmirenih dugova za zakup prostora.

error: Content is protected !!