Predstavljene razglednice narodnih heroja Mostara

Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar predstavilo je u četvratk navečer u Mostaru razglednice s fotografijama narodnih heroja Mostara.

 Predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a Sead Đulić pojasnio je kako je riječ o setu od 16 razglednica od kojih je 15 razglednica narodnih heroja Mostara i jedna zajednička razglednica.

 – Ovim razglednicama želimo dati doprinos kulturi sječanja. Oni narodi i zemlje koji zaborave prošlost zapravo nemaju o čemu pričati u budućnosti. I u tom kontekstu želimo se sjetiti tih, uglavnom mladih ljudi, koji su krenuli protiv fašizma kako bi donijeli slobodu – kazao je za Fenu Đulić.

 Pritom je kazao kako je malo koji grad kao Mostar imao tako impozantan broj narodnih heroja, koji su, istaknuo je Đulić, išli u rat da izbore slobodu i bolji život. 

 Predstavljanjem razglednica UABNOR Mostar započeo je obilježavanje Dana antifašizma – 75 godina oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, čija će središnja svečanost biti upriličena u subotu na Partizanskom groblju u Mostaru.

error: Content is protected !!