Predstavljeno stvaralaštvo književnika Silvestra Ištuka

U Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u srijedu je predstavljeno književno stvaralaštvo Silvestra Ištuka.

Predstavljanje je upriličeno u okviru programa “Književna srijeda”, a o Ištukovom književnom djelu govorili su književnici Ivan Sivrić, Mara Cica Šakotić i Ivan Volić, priopćili su organizatori.

Silvestar Ištuk (1945. Donja Drežnica) književnik, umirovljeni profesor i viši prosvjetni savjetnik, školovao se u rodnom mjestu i na Širokom Brijegu te u Mostaru završio Učiteljsku školu.

Objavio je 18 knjiga – zbirke poezije, zbirke aforizma, slikovnica, ogledi/eseji. Širok je dijapazon njegova književnog zahvata – od stihova o ratnoj tragediji do poezije s drugim temama koje čine bit ljudskoga, povijesnoga, domoljubnoga i božanskoga.

On je pjesnik univerzalne ljubavi, domoljublja te nade i smisla, ali i stvaratelj čije je svrha potaknuti na jedinstvo svijesti, savjesti čovječanstva, svijeta i univerzuma. Poznat je i po svom originalnom, ištukovskom humoru i u poeziji i u aforističkom segmentu stvaranja, ali i po zanimljivim ostvarenjima za najmlađe. Njegovi poetski, prozni i aforistički radovi zastupljeni su u brojnim tiskovinama, časopisima, zbornicima i antologijama.

Silvestar Ištuk je član DHK HB u Mostaru, a uvršten je u Hrvatsku enciklopediju Bosne i Hercegovine.

error: Content is protected !!