Pregovori o novoj većini u USŽ

U Bihaću je održana redovna sjednica Županijskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Unsko-sanske županije (USŽ), na kojoj se, pored ostalih aktualnih tema, razgovaralo i o prvih šest mjeseci rada Vlade USŽ-a. Konstatirano je da Vlada predvođena Mustafom Ružnićem i skupštinska većina koja ju podupire nemaju jasnu viziju i pokazatelje svog rada. Kako je naveo predsjednik ŽO SDA USŽ Šemsudin Dedić, prvo polugodište 2019. u toj je županiji obilježila, s jedne strane, migrantska kriza, a s druge potpuna bezidejnost županijse Vlade kad su u pitanju svakodnevni problemi građana.

“Od selektivnih isplata proračunskim korisnicima, preko nepotizma i zapošljavanja stranačkog kadra u javnim ustanovama, sve do skandaloznih pokušaja politizacije državne službe, Vlada USŽ-a je pokazala da ju ne zanimaju građani već isključivo održavanje u životu krhke skupštinske većine. Očito je nesnalaženje Vlade u oblastima zdravstva i obrazovanja, o čemu najviše govori podatak da su liječnici tijekom ovih šest mjeseci u štrajku bili čak 42 dana, dok se za srujan sprema opći štrajk u prosvjeti, izazvan nepromišljenim najavama otpuštanja prosvjetnih radnika. Brojne štetne odluke ove Vlade prošle su gotovo pa neprimjetno zbog migrantske krize, no vrijeme je da se konačno suočimo sa sve lošijim stanjem u USŽ“, istvrdio je Dedić.

U nastavku sjednice donesena je odluka o početku zvaničnih pregovora sa klubovima stranaka u Skupštini USŽ-a. “U prvom redu, poziv će biti upućen našim partnerima na federalnoj i državnoj razini, ali i ostalim klubovima stranaka koje imaju svoje zastupnike u Skupštini USŽ-a. Razgovarat ćemo o formiranju stabilne većine s konkretnim programom i kvalitetnim rješenjima problema građana naše županije. Želimo da proces formiranja vlasti bude transparentan i da prekinemo s pogubnom praksom dogovaranja ad hoc interesnih većina i rušenja vlada preko noći“, zaključio je predsjednik ŽO SDA USŽ-a Dedić.

error: Content is protected !!