Prekinuta sjednica Parlamenta

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je jučer u 19 sati, prije početka razmatranja materijala s oznakom ,,povjerljivo˝, koji je posljednja točka dnevnog reda.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović informirao je zastupnike da će sjednica biti nastavljena  5. Srpnja, za kada je najavio održavanje još jedne sjednice Doma.

Predstavnički dom danas je održao dvije sjednice. Na prvoj su poslanici razmatrali Informaciju o stanju pravosuđa u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, materijal Ministarstva pravde BiH.

Na dnevnom redu druge sjednice, između ostalog, našao se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

Predloženim zakonskim rješenjem se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Predstavnički dom je razmatrao i principe Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović, kao i Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru, koji je predložila Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!