Preko BiH u EU prebacili tone droge i zaradili milijune

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je, u okviru predmeta kodnog naziva “Sky” koji se odnosi na međunarodnu operaciju u borbi protiv krijumčarenja velikih količina marihuane iz Crne Gore u BiH, te dalje prema EU, uputio je Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za četvoricu osumnjičenih.

Produženje pritvora predloženo je zbog opasnosti od bijega osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te ponovno počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, priopćeno je iz tužiteljstva.

– Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se da su djelujući kao organizirana kriminalna grupa, organizirali i realizirali više kamionskih transporta opojne droge marihuana, sa područja Albanije preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema Hrvatskoj i zemljama EU-a, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi. Provođenjem istrage Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije za provođenje zakona u BiH i zemljama regije, dokumentirale su transporte više stotina kilograma ove opojne droge, te su u organiziranim akcijama izvršena presretanja, pronalazak i zaplijene velike količine opojne droge, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni se terete da su počinjenjem kaznenih djela ostvarili nezakonitu imovinsku korist od najmanje 2,5 milijuna maraka.

error: Content is protected !!