Premijer i ministri otvorili 500 metara puta, a preostalo asfaltirati još tri kilometra

Svečanim presijecanjem vrpce, premijer Tuzlanske županije Bego Gutić i ministri u Vladi TŽ pustili su u promet rekonstruiranu dionicu regionalne prometnice R-459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica, dionica Jarići – Lovački dom.

 Dionica od 500 metara na regionalnoj cesti R459 nastavak je intenzivnih radova na ovom putnom pravcu, a u narednom periodu Vlada i Direkcija cesta će nastojati asfaltirati i preostalih oko tri km ovog putnog pravca.

– Ovim projektom kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo direktno povezati Tuzlu i Čelić. Time omogućavamo stanovnicima Čelića brzu konekciju s administrativnim centrom Kantona, a Tuzli brzu komunikaciju prema Brčkom, rijeci Savi i Europskoj uniji – rekao je Gutić te najavio da će se rekonstrukcija ovog putnog pravca nastaviti i naredne godine.

Direktor Direkcije cesta Agan Delibajrić istakao je da su modernizacija i puštanje u promet rekonstruiranih regionalnih putnih pravaca cilj i zadaća Direkcije.

– Kroz kreditno zaduženje Direkcije u narednom periodu ćemo osigurati sredstva za intenziviranje radova i na nekim dužim i zahtjevnijim dionicama – zaključio je Delibajrić, priopćeno je iz Vlade TŽ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!