Pretučeni u Mostaru

Nedžad i Irfan,dvojica Mostaraca odlučili su u svom gradu pogledati utakmicu Zrinski – Željezničar. Sve je bilo uredu do samog kraja utakmice kada su odlučili otići sa stadiona…

Pred sam kraj utakmice, zbog kiše, napuštaju tribinu i odlaze do mjesta gdje su parkirali svoj automobil.

“Možda jedno 10m prije auta, čuo sam da je nešto udarilo, okrenuo sam se, Irfan leži na podu. Da vidim ko je, okrenuo se, mene udariše… Ne sjećam se osim da sam čuo kad je jedan rekao dajte bokser. Pustili su me tad, ja sam uspio pobjeći u Piramidu.”, rekao je Nedžad Ćurić.

“Neko me udario s leđa u potiljak i pao sam naprijed i ne sjećam se više ničega osim da su me udarili dva puta u glavu i jednom u leđa.” rekao je Irfan Ćurić.

Od udarca u glavu slomljena mu je vilica i pomjerena dva zuba.

Na ovo dešavanje ništa nije upućivalo. Kažu da na utakmice ne idu često, a ova posjeta nije bila provokacija, kako se priča, jer su utakmicu posmatrali mirno, bez bilo kakvih obilježja.

“Kada smo pošli na Željinu tribinu policija nas je vratila i rekla oni moraju biti sami ne smije niko biti s njima. Mi smo normalno ušli na tribinu dole i sjeli kao i ostali ljudi. Gledali utakmicu, pratili i to je to”, rekao je Nedžad.

Kako prenosi City TV i Nedžad i Irfan su ranije samo slušali o takvim dešavanjima, ali danas, kada se to desilo njima osjećaju se i razočaranim i poniženim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!