Princ Andrew ‘zaprepašten’ navodima o Epsteinovim seksualnim zločinima

Britanski princ Andrew rekao je kako je zaprepašten optužbama za spolno zlostavljanje protiv njegovog bivšeg prijatelja Jeffreyja Epsteina, piše BBC.

Mail On Sunday objavio je snimke koje navodno prikazuju Andrewa u Epsteinovoj rezidenciji na Manhattanu 2010. godine.

Epstein, 66-godišnji milijarder, oduzeo je život u zatvoru, čekajući početak suđenja za trgovinu seksualnim robljem. Družio se s princem Andrewom, aktualnim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i bivšim predsjednikom Billom Clintonom.

Buckinghamska palača jučer je priopćila: “Vojvoda od Yorka zaprepašten je nedavnim izvješćima o navodnim Epsteinovim zločinima”, prenosi BBC.

‘Njegovo Veličanstvo osuđuje eksploataciju ljudi, a tvrdnja da bi on dopustio, sudjelovao ili ohrabrivao takvo ponašanje je gnjusna’, prenosi Hina.

Andrew je 2010. snimljen s Epsteinom u njujorškom Central Parku, a nekoliko žena optužilo ga je da ih je seksualno zlostavljao.

Johanna Sjoberg tvrdi da joj je princ dirao grudi dok su bili u Epsteinovu stanu 2001., dok Virginia Roberts tvrdi da je tri puta bila natjerana imati spolni odnos s princem – u Londonu, New Yorku i na privatnom karipskom otoku u Epsteinovu posjedu.

Sve to navodno se dogodilo između 1999. i 2002. godine, dok je žrtva prema američkom zakonu bila maloljetna.

Te su optužbe navedene u dokumentima u slučaju klevete iz 2015. godine, a palača ih je nazvala “lažnima i neutemeljenima”.

Epstein je uhićen 6. srpnja i optužen u New Yorku za organiziranje mreže više desetaka mladih djevojka, među kojima i srednjoškolke, s kojima je imao spolne odnose na svojim brojnim imanjima, među kojima i na Manhattanu te Floridi. Pronađen je mrtav 10. kolovoza u Metropolitan Correctional Centeru, poznatom kao sigurnom zatvoru, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u lipnju 2020

error: Content is protected !!