PRIPREMALI LIKVIDACIJU? Srbijanac i Crnogorac protjerani iz BiH

Služba za poslove sa strancima protjerala je sa teritorije BiH Marka Gojčevića iz Bara i Čabu Dera iz Subotice, koji su uhićeni u rujnu prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno zbog sumnje da su u glavnom bh. gradu pripremali profesionalnu likvidaciju.

Ovu informaciju potvrdio je za Faktor njihov odvjetnik Zlatko Ibrišimović, koji ih je zastupao pred Općinskim sudom u Sarajevu, gdje su, nakon izjave o priznanju, osuđeni na po godinu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije. Dio kazne su već odslužili u pritvoru, dok im je preostali dio kazne zamijenjen novčanom.

Kako je priopćeno iz Službe za poslove sa strancima, Interventni tim Službe preuzeo je jučer Gojčevića i Čabu, koji su nakon odsluženja zatvorske kazne pušteni iz KPZ-a Zenica.

– Nad navedenim osobama je proveden postupak u skladu sa Zakonom o strancima, te im je izrečena mjera protjerivanja i zabrana ulaska u BiH u periodu od pet godina, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Kako su naveli, s obzirom na to da se radi o osobama koje se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj Gori, poduzete su sve neophodne mjere i radnje u cilju njihovog sigurnog udaljenja iz Bosne i Hercegovine, nakon čega su predani nadležnim tijelima Republike Srbije, odnosno Crne Gore.

Gojčević i Čaba, koji su u crnogorskim i srbijanskim medijima označeni kao vojnici zloglasnog barskog klana, uhićeni su 15. rujna na Trgu heroja.

Oni su nakon uhićenja, pripadnicima MUP-a Sarajevske županije kazali kako su u Sarajevo navodno došli, jer im je plaćeno da ubiju muškarca sa područja općine Novo Sarajevo. Ime navodnog nalogodavca tada nisu otkrili. Naknadno su, navodno, mijenjali iskaze, pa su rekli da su se u Sarajevo “sklonili” iz Srbije, gdje su imali problema, a da su oružje nosili radi osobne zaštite.

Zanimljivo je i to da je kod obojice oružje pronađeno prilikom uhićenja imalo metak spreman u cijevi.

error: Content is protected !!