Pritvoren trojac uhvaćen sa 120 kilograma skanka

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu Nedim Ćosić donio je rješenje kojim se prihvaća prijedlog Tužiteljstva Sarajevske županije za određivanje jednomjesečnog pritvora Vladi Juriću iz Mostara, Ivanu Cvijanoviću iz Kiseljaka, te Aldinu Gaštanu iz Blagaja, koji su prošlog tjedna uhićeni u Sarajevu dok su prevozili 120 kilograma skanka.

Pritvor za svu trojicu određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a za Jurića i Cvijanovića i zbog opasnosti da bi mogli pobjeći, s obzirom na to da imaju dvojna državljanstva.

– Pritvor je određen u trajanju od mjesec dana od dana lišenja slobode ili do drugačije odluke suda, kazala je za Faktor glasnogovornica Općinskog suda u Sarajevu Amra Hodžić.

Ova trojka je “pala” na autoputu A1, kod naplatnih kućica u Tarčinu, gdje ih je spremno čekala policija koja je imala dojavu da u Sarajevo stiže veća količina droge. Akciju su pod nadzorom Tužiteljstva izveli pripadnici MUP-a i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, nakon tromjesečne istrage tijekom koje su poduzimane posebne istražne radnje, odnosno praćena je komunikacija osumnjičenih za rasturanje narkotika.

Droga je prema dosadašnjim rezultatima istrage bila namijenjena sarajevskom tržištu, a proizvedena je u nekoj od laboratorija za uzgoj modificirane marihuane (skank) na području Hercegovine. Gaštan je vozio automobil Renault Kangoo, vlasništvo oca Vlade Jurića, dok je Jurić bio sa njim u autu, na mjestu suvozača. Navodno su se zaustavili u Jablanici gdje je bio utovar droge iz kombija u cady. Na putu do Sarajeva u prijevoz droge se uključio Polo koji je po svemu sudeći imao ulogu “čistača”, a tim vozilom je upravljao uhićeni Cvijanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!