PRIZNAO KRIVNJU: Osuđen na tri godine zatvora zbog lažnih uvjerenja za pripadnike HVO-a

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Županisjki sud u Sarajevu oglasio je krivim Dragana Majstorovića, zaposlenika Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje službene isprave i krivotvorenje isprave. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Dragan Majstorović je optužen da je zloupotrebom položaja u ranijem periodu nezakonito izdao više od 30 lažnih uvjerenja o zapovjednoj dužnosti i ratnim odlikovanjima bivšim pripadnicima HVO-a, a na osnovu kojih su oni neosnovano ostvarili povoljnije mirovine u iznosu većem od 200 tisuća maraka. Većina od ovih 30 bivših pripadnika HVO-a ranije su procesuirani u Mostaru.
Istovremeno, pribavio je sebi nezakonitu korist u iznosu od oko 2.000 KM tako što je od jedne osobe uzeo novac za taksu koja se ne plaća, a zauzvrat joj izdao lažno uvjerenje.
Optužen je i da je pribavio krivotvorenu diplomu više ekonomske škole koju je upotrijebio prilikom zaposlenja u navedeno Federalno ministarstvo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!