Promovirano novih 417 diplomanata

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti  (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru je u ‘Kosači’ promovirao  417 novih diplomanata od kojih je 227 prvostupnika i 190 magistara struke.

Rad i zalaganje

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić pozdravila je diplomante ispred Sveučilišta u Mostaru.
U svom obraćanju diplomiranim studentima dekan fakulteta prof.dr.sc. Mario Vasilj da je to trenutak slavlja i da se svi  nazočni raduju se zajedno s njima.
– Danas svjedočite da se radom i zalaganjem, upornim nastojanjem i suradnjom sve može i da savladati. Netko je jednom mudro rekao: Ni do jednoga mjesta na koje je vrijedno stići ne vodi skraćeni put. A jedna kineska poslovica kaže: „Planinu će pomaknuti samo onaj tko je na početku pomicao kamenčiće“. Veliki njemački genij Johan Wolfgang von Goethe na jednom mjestu kaže: S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja – poručio je dekan FPMOZ-a Mario Vasilj.

Važna dionica


– Ali ovo nije kraj, ovo je važna dionica vašeg životnog i puta učenja. Pred vama su nove dionice puta, novi izazovi, novi ciljevi i nova usmjerenja.  Znam, da ste velika većina, već odredili buduće ciljeve i da ćete na njihovu ostvarenju isto tako ustrajno i marljivo raditi. I siguran sam da ćete uspjeti, jer ste naučili učiti. I jer ste naučili da se za vrijedne stvari isplati uložiti trud i žrtvovati. Želim vam mudre izbore i daljnja uspješna putovanja. U vama vidim najbolje promotore našeg Fakulteta i vrijedne učitelje i odgajatelje budućih generacija. Uvjeren sam da ćete biti glasnici dobra i nade u našem društvu i da ćete obogatiti svaku sredinu u kojoj budete živjeli, radili i djelovali. U to ime još jednom čestitam vam ostvarena postignuća, čestitam i svima onima koji se zajedno s vama raduju jer i oni su dionici vašeg uspjeha i zajedničkog zadovoljstva – poručio je, između ostalog,  dekan fakulteta prof.dr.sc. Mario Vasilj.

error: Content is protected !!