Prosinečki: Nemamo pravo na kiks, Kvržić sazrio kao desni bek

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će igrati kvalifikacione mečeve protiv Lihtenštajna i Armenije, a selektor BiH Robert Prosinečki naglašava da naša selekcije nakon poraza od Finske i Italije više nema pravo na kiks. 

– Imamo određenih problema s povredama, a neki igrači nisu standardni ili nemaju klub. Vladana Kovačevića smo vratili u mladu reprezentaciju koja igra teške mečeve. U svakom slučaju nemamo pravo na kiks jer nismo uspjeli osvojiti bodove protiv Finske i Italije – rekao je Prosinečki. 

Prosinečki je na spisak za naredna dva meča uvrstio nova imena – Adnana Kovačevića, Marka Mihojevića i Irfana Hadžića, a povratnik u reprezentaciju je Zoran Kvržić. Selektor se nada da će ovi igrači upotpuniti nedostatke na određenim pozicijama u bh. timu. 

– Upoznat sam s kvalitetom Mihojevića, Kovačević igra dobro, a Kvržić je sazrio na poziciji desnog beka. Hadžić je također pokazao kvalitet – kazao je selektor BiH i dodao da mu je drago što je saga oko transfera Edina Džeke okončana. 

Naglasio je da u mečevima protiv Armenije i Lihtenštajna dolazi u obzir samo osvajanje šest bodova, zbog čega se u reprezentaciji osjeti i doza pritiska. 

Reprezentacija BiH će se okupiti 2. septembra u Zenici, a mečevi protiv Lihtenštajna i Armenije su na rasporedu 5. i 8. septembra.

error: Content is protected !!