Pucao na radnike koji su došli da mu isključe struju

Jedna osoba napala je pištoljem dvojicu terenskih radnika “Elektrokrajine” prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka u Banja Luci, a oni tom prilikom nisu ozlijeđeni, priopćeno je iz “Elektrokrajine”.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Banja Luka, a policajci su uhitili napadača i kod njega pronašla oružje, navedeno je u priopćenju.

Napad na radnike radne jedinice “Elektrodistribucija” dogodio u stubištu stambene zgrade kada su isključili sa mreže brojilo kupca čiji su inicijali M. N. zbog duga za neplaćenu električnu energiju.

– Radnici su prvo čuli pucanj, a onda ugledali napadača kako drži pištolj uperen u njihovom pravcu, nakon čega su istrčali iz zgrade, naveli su iz “Elektrokrajine”. Napadač je nakon toga noseći pištolj izašao iz zgrade i uputio ozbiljne prijetnje glasno uzvikujući da će “doći u Električno i sve pobiti”.

– Uprava i kolektiv “Elektrokrajine” najoštrije osuđuju brutalni napad i ugrožavanje života naših radnike koji samo obavljaju svoj posao od kojeg hrane svoje obitelji i pozdravljaju brzu reakciju policije koja je uhitila napadača, priopćeno je.

Iz “Elektrokrajine” napominju da je riječ o osobi koja ima ukupan dug za električnu energiju od 6.069 KM, od čega se najveći dio 3.126 KM odnosi na pravomoćnu sudsku presudu iz 2017. godine koja nije naplaćena.

– Kupcu je “Elektrokrajina” 2017. godine izašla u susret i omogućila da značajan dio od ukupnog duga plati u ratama kroz zaključeni sporazum o nagodbi putem medijacije. Usprkos tome, kupac nije redovno izmirivao tekući dug za električnu energiju zbog čega je i izvršeno isključenje sa mreže prilikom kojeg se dogodio napad, navodi se.

Policijska uprava Banja Luka ranije je priopćila da su njeni pripadnici uhitili osobu M. N. zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti. Kod njega je pronađen i oduzet plinski pištolj i 10 metaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!